Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-08-2013  

Van Merksteijn verbreedt afzet fors met hekwerken

 

ALMELO - Provinciaal gedeputeerde Ineke Bakker toog donderdag voor een werkbezoek naar Van Merksteijn International in Almelo om zich op de hoogte te stellen van de economische en vernieuwende ontwikkelingen van het concern in bewapeningsstaal en hekwerken. Vooral de milieutechnische aspecten bij Van Merksteijn International hadden haar warme belangstelling.

Van Merksteijn heeft ondanks de crisis in de bouw het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in haar hekwerkdivisie. Zo werd eerder dit jaar in de hoofdvestiging op het Almelose bedrijvenpark Twente een eigen warmbad-verzinkerij voor getrokken draad in gebruik genomen, evenals een poedercoatlijn voor het coaten van hekwerken.
Verder opende de Van Merksteijn Group twee Customer Service Centers voor het leveren van hekwerken in Engeland (regio Birmingham/Liverpool) en in St. Petersburg voor de Russische markt. Het totaal aantal Customer Service Centers in Europa komt daarmee op tien. Toch moet ook Van Merksteijn erkennen dat de crisis in de bouw het concern parten speelt in de wapeningsstaal-divisie. “Het is geen geheim dat het ook moeilijke tijden voor ons zijn. Iedereen in de bouw heeft het zwaar momenteel. Marges staan zwaar en blijven zwaar onder druk staan in de staalsector vanwege de grote overcapaciteit”, aldus CEO Peter van Merksteijn. Zo verplaatste Van Merksteijn vorig jaar de productie van dochteronderneming Thibo Bouwstaal in Beek en Donk naar Almelo.

Van Merksteijn verwacht verder te kunnen groeien in de Europese markt voor hekwerken. “Dat is een markt waar we met onze kennis en efficiënte processen waarde kunnen toevoegen aan ons product. Daarnaast kunnen we ons nog beter op zowel kostprijs als kwaliteit onderscheiden van de concurrentie. Daarom hebben we daar één van onze speerpunten van gemaakt binnen het concern”, zegt Van Merksteijn over zijn concern dat ook productievestigingen heeft in de Belgische steden Dendermonde en Overpelt en in de plaats Štúrovo in Slowakije onder de naam HVM, een alliantie met Holterman Wapeningsstaal uit Markelo.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina