Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-08-2013  

Trekbelastingen testen tot 1.500.000 kg


De trekbank onder keur ontwikkelt en gefabriceerd door Machinefabriek Boessenkool voor trekproeven tot 1.500.000 kg voor eigen gebruik en voor opdrachten van derden.
 

ALMELO – Bij machinefabriek Boessenkool aan de Turfkade lijkt de recessie voorbij te gaan. In de afgelopen jaren werd al een nieuwe grote hal gebouwd voor de nieuwe Hankook carousselbank die werkstukken tot 5 meter doorsnede kan bewerken en een laadkraan tot 60 ton.
Nu amper 3 jaar later wordt opnieuw uitgebreid met de bouw van een nieuwe hal van 1.500 m2 waarin kranen komen die werkstukken van 120 ton kunnen takelen en deze week werd een trekbank geïnstalleerd in de jongste hal die kan testen op trekbelasting tot 1.500.000 kg. “De trekbank is beschikbaar voor alle trektesten ook in opdracht van derden maar is hoofdzakelijk door Boessenkool zelf ontwikkelt voor het construeren voor delen van een FPSO (floating production, storage and offloading installation)”, zegt directeur Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool.
Volgens Osse vragen vragen zware werkstukken om zware gereedschappen. Vandaar ook deze nieuwe investeringen, want Osse heeft vertrouwen in de toekomst van Machinefabriek Boessenkool.
De door Boessenkool ontwikkelde en gecertificeerde trekbank is een indrukwekkend stuk gereedschap. De frameconstructie zelf weegt al 25 ton en meet 11 meter hoog, 6 meter breed en 5 meter diep. En er zitten twee hydraulische cilinders in de constructie die elk goed zijn voor 750 ton trekkracht.
Ondanks de forse afmetingen van de machinerie bij Boessenkool staat precisie voorop. De Hankook carousselbank bijvoorbeeld werkt met een precisie van 2,5 micron oftewel 0,0025 mm.
Machinefabriek Boessenkool bestaat inmiddels 111 jaar en maakt deel uit van de Osse Equipment Manufacturing Group met ook een vestiging in Rheden onder de naam Thomassen Machining.

Archief
Terug naar vorige pagina