Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-05-2013  

De Riet start nieuwe acties voor Dienstencentrum


De voorzieningen voor ouderen worden marginaal op De Riet. Naast de dreigende sluiting van het Dienstencentrum is in 2010 al besloten dat de stadsbus naar De Riet eind dit jaar komt te vervallen.
 

ALMELO - Om de nodige financiën bijeen te krijgen en daarmee het Dienstencentrum de Riet voor sluiting te behouden, start het actiecomité de komende dagen met een tweetal acties.

Op dinsdag 28 mei om 19.00 uur heeft het actiecomité een inspreekbeurt aangevraagd bij de informatieve raad in het stadhuis. Het initiatief tot dit gebeuren komt van wethouder Mieke Kuik, die bereid is de ontbrekende E 20.000,- om het centrum open te houden, te willen betalen maar daarvoor aan handen en voeten gebonden is door de gemeenteraad. Coördinator Hendry Bosch zal trachten de gemeenteraadsleden van Almelo zover te krijgen dat zij akkoord gaan met het beschikbaar stellen van dit bedrag.

Woensdag 29 mei a.s. om 15.00 uur komt wetenschapper dr. Aafko de Vries uit Nijverdal, bekend van diverse publicaties en TV uitzendingen, een lezing houden met als onderwerp; “Ouderen en de overheid” met als subtitel “Hoe kunnen beiden elkaar aanvullen”.
Het actiecomité heeft hiervoor naast haar gebruikers en vrijwilligers de complete gemeenteraad van Almelo uitgenodigd alsmede de wethouders. Het is de bedoeling dat de gemeenteraadsleden in discussie gaan met Dhr. de Vries waarbij het dienstencentrum de Riet centraal zal staan.
Overigens is er vrije toegang voor alle inwoners, belangstellenden van Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina