Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-05-2013  

Machinefabriek Boessenkool groeit als kool !

 

< Achter de nieuwe hal uit 2011 verschijnt een nieuwe productiehal om aan de vraag van het groeiende aantal klanten te kunnen voldoen. Vooral bedrijven die werken in de internationale offshore kloppen bij Boessenkool aan voor specialistische oplossing die aan de scherpste specificaties moeten voldoen. Daarvoor is ook een nieuwe kotterbank besteld.

Voor de specialisten onder u: Het betreft een floortype kotterbank van fabrikant Juaristi. Specificaties: X, Y, Z -as respectievelijk 20 meter, 6 meter en 3 meter met een vermogen van 180 kW, geschikt voor productgewichten tot 120 ton en daarnaast een roterende tafel van 3 x 3,5 meter geschikt voor productgewichten tot 50 ton op de pallet. Een kwaliteitsmachine die indien ingesteld en bediend door de specialisten van Boessenkool grote werkstukken kan produceren met fabelachtige nauwkeurigheden, beter dan 0,01 mm per 10 meter. Die nauwkeurigheid zal in de nabije toekomst nog meer concurrerend worden als dergelijke micro-marges zelfs nog nauwkeuriger gemeten kunnen worden. Dat gaat gebeuren als het nieuwe meetsysteem YIM3D van Dutch Sigma operationeel is. Boessenkool participeert dan ook in de ontwikkeling van Yim. Zie ook www.Yim3D.com

Kortom machinefabriek Boessenkool is nu 111 jaar, maar nog scherp van geest en ontwikkeling en daar kan men in Almelo trots op zijn nu het bedrijf in 2012 is verkozen tot slimste MKB-bedrijf van Nederland !

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina