AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg en echtgenote Ria overhandigden samen de cheque aan Dr. Reinout van Vliet. |
|
ALMELO/ENSCHEDE – De stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ heeft een cheque van 50.000 euro overhandigd aan revalidatiecentrum ’t Roessing in Enschede voor het verbeteren van de accommodatie voor de behandeling van ALS-patiënten. Revalidatiearts Dr. Reinout van Vliet nam de cheque in ontvangst uit handen van AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg, die zelf slachtoffer is van de ziekte ALS.
Dr. Van Vliet is bijzonder verheugd met de bijdrage. “Wij streven ernaar in onze gespecialiseerde behandeling om het leven van ALS-patiënten zo lang mogelijk zo comfortabel mogelijk te maken. Omdat er vaak sprake is van een combinatie van problemen wordt de behandeling verzorgd door een multidisciplinair team”, aldus Van Vliet.
De stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ bracht ruim 170.000 euro bijeen in een veiling waar Heracles-voorzitter Jan Smit driftig zwaaide met de veilinghamer tijdens een gala in de Almelounge van het Polman Stadion op 1 februari jl. De stichting kocht inmiddels ook een aangepast voertuig voor fotograaf Freek Buitenweg om het vervoer en sociale leven zo goed als mogelijk te verlengen.
Op 3 juli a.s. voetbalt het jubilerende SVZW in Wierden tegen de profs van Heracles Almelo. Ook die baten gaan naar de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’.
De ziekte Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige zenuwziekte die ertoe leidt dat steeds meer spieren uitvallen. Op dit moment is er geen genezende behandeling of medicijn tegen deze zeldzame aandoening. Mensen die met ALS geconfronteerd worden, krijgen te maken met lichamelijke stoornissen en beperkingen en moeten zich voortdurend aanpassen aan steeds veranderende situaties.
’t Roessing werkt nauw samen met het nationaal ALS-centrum in Utrecht waar het AMC Amsterdam, het UMC Utrecht en UMC Radboud Nijmegen samenwerken aan een miljoenen euro’s kostend onderzoek naar de oorzaak van ALS. Ook wordt nauw samengewerkt met andere onderzoekscentra in Europa en Amerika.
De financiering van de gecombineerde onderzoeken vergt alleen in Nederland al ruim 2 miljoen euro en moet voornamelijk worden bijeengebracht door particulieren. Fotoreportage (1 foto's)... |