Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-04-2013  

Stopzetten subsidie ´t Veurbrook onrechtmatig

 

ALMELO – Het college van B&W heeft er een flink probleem bij. De onafhankelijke Bezwaarschriftencommissie is van mening dat het dichtdraaien van de subsidiekraan voor het bestuur van wijkcentrum ’t Veurbrook onrechtmatig is qua termijn van ingang. Het college mag op zich wel subsidiestromen wijzigen of stopzetten, maar moet daarbij wel een zorgvuldig tijdspad in acht nemen. Dat is in de ogen van de commissie Bezwaarschriften niet geschied.
Wethouder Kuik-Verweg wil de exploitatie van ’t Veurbrook in handen geven van een Apeldoornse gemeentelijke stichting en die heeft de toegezegde barinkomsten nodig. ’t Veurbrook wordt daarvoor momenteel uitgebouwd tot een multifunctionele accommodatie (MFA) waardoor het bestuur van ’t Veurbrook moest uitwijken met hun activiteiten.
Over de door de gemeente aangekondigde huuropzegging door de stichting 't Veurbrook per 1 augustus 2013 loopt nog een rechtszaak bij de rechtbank Almelo. Daar wordt de opzegging bevochten en claimt het bestuur dat het gezien de reeds 40-jarige huurovereenkomst nog minstens recht heeft op 2 jaar huurrecht. Mocht de rechtbank dat op 18 april a.s. uitspreken, wordt het probleem voor de gemeente nog groter omdat het dichtdraaien van de subsidiekraan volgens de commissie van bezwaar niet mag leiden tot onzorgvuldig afwerken van de verplichtingen die het bestuur van ’t Veurbrook is aangegaan in het verleden.
De uitspraak van de Bezwaarschriftencommissie is een flinke tik over de neus voor het college van B&W en tevens een rehabilitatie voor het voormalig stichtingsbestuur van wijkcentrum De Schelf waar de truc al eerder werd toegepast en een faillissement van de stichting volgde. De gemeente kocht toen de inventaris voor een 'appel en een ei' van de curator om De Schelf onder gemeentelijk toezicht voort te zetten.

Lees ook: ‘
Veurbrook daagt gemeente in huurconflict

Archief
Terug naar vorige pagina