Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-04-2013  

Ex- caravanhandelaar moet 2 ton terugbetalen

 

Handelaar B. (44) ging met mensen die hun caravan te koop hadden staan op o.a. Marktplaats overeenkomsten aan om de caravan voor hen te verkopen. Vervolgens betaalde hij ze niet. Op de zitting twee weken geleden verklaarde hij dat zijn bedrijf sinds 2008 gebukt ging onder steeds grotere schulden. Hij dichtte het ene gat met het andere. ‘Schuldeisers die het hardst schreeuwden, kregen het eerst betaald’, vertelde hij.

Eind 2010 kreeg justitie lucht van de malafide handel van B. en werd zijn bedrijf failiet verklaard. Inclusief huurschulden was zijn totale schuld toen opgelopen tot bijna een half miljoen euro.

De straf komt vrijwel overeen met de eis die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden op tafel had gelegd; het OM had naast de terugbetaling en de taakstraf alleen een lagere voorwaardelijke celstraf (een half jaar) had geëist.
Een onvoorwaardelijke celstraf werd niet wenselijk geacht aangezien B. dan helemaal geen inkomsten zou kunnen verkrijgen en zodoende niet aan de terugbetaling zou kunnen werken. Bovendien was men van mening dat zelfverrijking niet het doel was van zijn zwendel, hij wilde op de eerste plaats zijn zaak op de been houden.

Archief
Terug naar vorige pagina