Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-03-2013  

Stadion-mineur en blijheid in Rumoer

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek kende vanavond twee onderwerpen. Een discussie achteraf over het uitstel van groen licht voor een nieuw voetbalstadion en het kond doen van de blijheid van organisaties die eerder die avond in het stadhuis meedeelden uit de pot van 50.000 euro als de beste doorgaansstad voor Roparun in het traject Hamburg-Rotterdam.
Voor de raadsleden Jan Veenstra (CU), Fred Gerritsen (D66), Jaap Stapel (PvdA) en Jemie Pauwels (VVD) opnieuw een podium om het volk nog eens uit te leggen waarom een deel van de gemeenteraad direct ja zegt tegen het wensenlijstje van Heracles Almelo en de meerderheid van de raad eerst een afgewogen mening wil vormen over de totale detailhandelstoekomst in de stad.
Pauwels vindt dat Heracles de kans moet kunnen grijpen voor een groter stadion nu het lijkt dat zij investeerders en huurders hebben. Gerritsen ziet ook het belang van de amateurverenigingen die zitten te wachten op een besluit over het stadion.
Stapel zag toch meer in een afgewogen besluit zodat ook duidelijkheid bestaat voor de ontwikkeling van detailhandel in de hele stad. Veenstra is dat feitelijk met hem eens, maar wilde dinsdag jl. best nee zeggen tegen het nieuwe wensenlijstje van Heracles Almelo. Vanaf de zijlijn – om in voetbaltermen te blijven – verweet GroenLinkser Hans Buitenweg Pauwels nog dat deze de oortjes liet hangen naar de indiener van het wensenlijstje Heracles Almelo.

Onderwijl in de bibliotheek werd gedebatteerd hoe en waarom het 'stadionbesluit' werd uitgesteld, schreef oud- journalist Tony Cassese zijn bevingen wie nu werkelijk de aanstoot tot een nieuwe detailhandelsstructuurvisie heeft gegeven en waardoor de aanleiding tot uitstel van het 'stadionbesluit' is ontstaan. De conclusie kunt u
hier lezen.

Vooraf gaf oud- bibliotheekdirecteur Jan Krol zijn gewezen bestuursvoorzitter Ger Vermeulen nog even ‘onder uit zak’ over diens opportunistisch ingezonden verhaal in TC Tubantia over de PR-meerwaarde van Heracles voor de stad. Krol had in een nachtelijk onderzoek via internet van geen enkele voetbalclub de meerwaarde voor de stad waar men zit kunnen vast stellen. Sterker nog, geen enkele stad gebruikte hun club als belangrijkste uithangbord. Zo is de cultuur dat voor Amsterdam en de hoogwaardige techniek voor Eindhoven om maar twee voorbeelden van Krol aan te halen.

Fotoreportage: Jan Bril

Over de blije gezichten die er ook waren in Rumoer, leest en ziet u meer in deze reportage.
 

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina