Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-03-2013  

De Roparun-pot van 50.000 euro is verdeeld

 

 Almelo beste doorkomstplaats Roparun 2012

ALMELO – Vanavond werd in de Burgerzaal van het stadhuis van architect Oud de ‘pot’ van 50.000 euro verdeeld die Almelo had gewonnen als beste doorkomstplaats van de Roparun route Hamburg-Rotterdam. De deelnemers aan deze jaarlijkse sponsortocht over 500 km ter bestrijding van kanker, hebben in 2012 de doortocht in Almelo als de mooiste en spontaanste beoordeeld.
De Almeloopers, die al enkele jaren deelnemen en in de loop der jaren al z’n 128.000 euro voor Roparun bijeen hebben gelopen, hebben vorig jaar hun hele achterban gemobiliseerd om er in Almelo iets moois van te maken. Koninklijke TenCate hielp destijds een handje door dwars door de City Promenade een groene loper van kunstgras neer te leggen en ‘streetbands’ en een dol enthousiast publiek deden de rest om uiteindelijk te worden verkozen.
Voor de mooiste doorkomst had de organisatie van Roparun 50.000 euro in het vooruitzicht gesteld om te besteden aan diverse zorgprojecten in en om het Almelose. Vanavond mocht wethouder Jan van Marle dat geld verdelen e dat was een aardig feestje.
De Almeloopers doen ook dit jaar weer mee en op 18 mei a.s. is Almelo wederom doorgangsplaats.

Fotoreportage: Jan Bril


Klik hier voor een terugblik van de winnende doorkomst in 2012
en hier voor het bericht over de bekendmaking tot winnaar 2012

Fotoreportage (32 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina