Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-03-2013  

Huis raadslid Stork met eieren bekogeld


Gijs 'ooievaar' Stork heeft een paashaas op 'visite' gehad die met eieren gooide.
Fotobewerking - Tony Cassese (AlmeloAnders.nl)
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft er weer een probleem bij. Nadat gisteravond het besluit tot extra detailhandel in een nieuw voetbalstadion werd uitgesteld totdat de detailhandelsstructuurvisie is afgehandeld in juni, hebben onverlaten het huis van raadslid Gijs Stork met eieren bekogeld. Stork sprak namens het overgrote deel van de raad de wens uit om het besluit op te schorten.
Berichten op Twitter wijzen in de richting van ‘supporters’ van Heracles Almelo als mogelijke daders.
Burgemeester Jon Hermans heeft haar afkeuring uitgesproken en stelt dat raadsleden als stadsbestuurders hun werk in veiligheid moeten kunnen uitvoeren. Ook verwacht zij een reactie van de Bvo Heracles Almelo.
Feitelijk moet de burgemeester de veiligheid van raadsleden borgen en dat betekent dat er extra toezicht geregeld moet worden.

Bestuurders van overheidsorganen zoals gemeenteraden, waterschappen, Tweede Kamerleden en Eerste Kamerleden, moeten hun bestuurswerk oafhankelijk en zonder intimidatie kunnen doen. Het belagen van politieke bestuurders wordt door justitie strenger vervolgd en leidt tevens tot hogere straffen. ’T is maar dat de 'paupers' het even weten! 

Archief
Terug naar vorige pagina