Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-03-2013  

Politie Almelo schiet overvaller neer (upd)

 

ALMELO – De politie in Almelo heeft zondagavond tegen acht uur een verdachte van een overval neergeschoten. De man overviel ijssalon annex cafetaria ‘IJs en Zo’ aan de Wierdensestraat gewapend met een mes, maar ging op de vlucht toen de gealarmeerde politie arriveerde, waarop hij werd neergeschoten bij het station.
De politie zette daarop de omgeving af en ook werd het treinverkeer stil gezet i.v.m. sporenonderzoek. De NS meldt dat door het stilzetten van het treinverkeer en het lopende onderzoek, de dienstregeling pas over uren weer normaal is. Tussentijds worden snelbussen ingezet richting Hengelo, Vroomshoop, en Wierden/Deventer.
Over de neergeschoten verdachte wil de politie niets zeggen. Ook niet of zijn verwondingen ernstig zijn en of er geld buit is gemaakt bij de overval.

Update: 25-03-2013

Het treinverkeer is pas maandagmorgen weer op gang gekomen. Al die tijd is gezocht naar sporen en mogelijk het mes dat de 36-jarige verdachte heeft wegggegooid. De verdachte ligt in het ziekenhuis maar is niet levensgevaarlijk gewond.

Kijk hier
naar de reportage van de NOS

Getuigenoproep

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval om zich te melden. Ook mensen die mogelijk voor de overval bijzonderheden hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. Tevens is de politie geïnteresseerd of mensen de verdachte hebben gezien op zijn route naar het station. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over het weggooien van ‘iets’ op het station door de verdachte. Dit kan via het algemene politienummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Archief
Terug naar vorige pagina