Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-03-2013  

Geluidenbank voor De Colckhof

 

ALMELO - Zaterdag kregen de bewoners van den Alerdinck op de ColckHof in Almelo een geluidenbank aangeboden van de Stichting Fonds van De Twentse Zorgcentra. Een geluidenbank is een hele specifieke bank met allerlei speciale effecten. Je kunt er gewoon in gaan zitten, maar je kunt ook tot interactie komen met de geluiden die in de bank computergestuurd worden weergegeven of gewoon even snoozen. Speciaal voor mensen met meervoudige beperkingen, zoals verstandelijke en/of visuele een pracht middel om in actie dan wel tot rust te komen. De bank is verplaatsbaar zodat ook andere cliënten van de ColckHof er gebruik van kunnen maken.
De feestelijke overdracht werd opgeluisterd met de aanwezigheid van een mobiele pannenkoekenbakker en ook Talamini IJs was present met lekker ijs zodat de bewoners flink konden smikkelen.

De Stichting Fonds is een van de steunstichtingen van De Twentse Zorgcentra, de zorgaanbieder die in Twente op bijna 50 plekken zorg verleent aan mensen met verstandelijke beperkingen. De stichting krijgt haar inkomsten uit vrijwillige bijdragen van cliënten en uit externe bijdragen van particulier, bedrijfsleven, uit giften en legaten.

Foto: Jan Bril

Archief
Terug naar vorige pagina