Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-03-2013  

De Karelskamp en Niendure Almelo gaan dicht


De open penitentiaire inrichting Niendure (2014)(foto) en het huis van bewaring De Karelskamp (2015) gaan dicht.
 

DEN HAAG/ALMELO – Het kabinet heeft vrijdag besloten dat de penitentiaire inrichting De Karelskamp en de Open Gevangenis Niendure in Almelo dicht gaan. De Niendure sluit volgens voornemen in 2014 en De Karelskamp in 2015. Door de sluiting staan 160 banen op de tocht. Met de sluiting van beide inrichtingen in Almelo wordt het aantal detentieplaatsen met respectievelijk 174 en 24 plaatsen verminderd. In totaal gaat het bij de bezuinigingen om 3.700 banen in het gevangeniswezen. Het kabinet wil meerpersoonscellen realiseren en daarmee 340 miljoen euro bezuinigen.
Het plan van 'crimefighter' Fred Teeven is in het Nederlandse gevangeniswezen als een bom ingeslagen. Vakbonden vrezen grotere problemen door meerpersoonscellen te willen invoeren. Qua personeel wordt gevreesd dat dit tot extra gevaren voor de bewaarders zal leiden. Met de inkrimping zijn 3.700 banen gemoeid.
Statssecretaris Teeven wil meer straffen uitvoeren middels het toepassen van 2.000 extra enkelbanden.

(In de fotobijlage een grafisch overzicht - copyright: Tubbignieuws.nl)

Het personeel van De Karelskamp en Niendure komt in verzet. Gevreest wordt dat sluiting ook gevolgen heeft voor de rechtbank, de reclassering en leerwerkplaats De Fabriek waar gedetineerden werken en een vak kunnen leren. Ook voor de advocatuur in Almelo heeft dat dan gevolgen.
Kijk op: www.karelskamp.nl 


Overzicht sluitende inrichtingen en tijdspad

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina