Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-03-2013  

Raadslid Veenstra (CU) niet herkiesbaar in 2014


Jan Veenstra stopt in 2014 als raadslid voor de Christen Unie
 

ALMELO – Het grootste nieuws tijdens het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek was donderdagavond wel dat Jan Veenstra zich niet herkiesbaar stelt als raadslid voor de Christen Unie in 2014.
Veenstra volgde in 2006 de inmiddels overleden Wieger Hof op en heeft zich in de voorbije jaren laten zien als een raadslid met gedegen dossierkennis die niet schuwde herhaaldelijk zijn vingertje op te steken tegen megalomane plannen. Het dossier Fortezza en de opeenvolgende plannen voor een stadhuis aan de markt en het nu tot de eindfase in de besluitvorming komende nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ zijn daar voorbeelden van maar ook de principiële vraag of men 10 miljoen euro gemeenschapsgeld op tafel moet leggen om vier amateurclubs te herhuisvesten om de bouw van een nieuw voetbalstadion voor de Bvo Heracles Almelo aan de Weezebeeksingel mogelijk te maken. Ook het sociale beleid van de gemeente Almelo had en heeft zijn warme belangstelling. Toch werd zijn inbreng vaak genegeerd gelet op de coalitieverhoudingen tijdens deze raadsperiodes.
Jan Veenstra vindt zelf echter dat zijn ‘houdbaarheidsdatum’ als raadslid nadert, zodat de Christen Unie op zoek moet naar een opvolger.
In Rumoer werd ook bekend dat raadslid Ugur Cete (lijst Cete) gaat voor een tweede termijn en in tegenstelling tot een eerdere aankondiging om te stoppen gaat ook Bert Hümmels van Leefbaar Almelo door voor een vierde periode. Niet perse als lijsttrekker, want het mag volgens Hümmels ook als lijstduwer.
Campagneleider Tom Veldhuis van de VVD maakte bekend dat de liberalen op zoek zijn voor ‘bemoeials’ ter versterking op de kandidatenlijst. Hetzelfde geldt voor het CDA. Ook de Christen Democraten zijn een campagne gestart voor nieuwe kandidaten.

Ook werd in Rumoer gesproken over het ‘grootste lek’ van Almelo, het Twentekanaal. Bestuurder Henk Holterman van waterschap Regge & Dinkel mocht aan LTO-vertegenwoordiger Henk ter Braak uitleggen wat het waterschap gaat ondernemen om aan de toenemende wateroverlast voor de landbouwers langs het kanaal een eind te maken. Het hoger liggende kanaal laat kwelwater door na het uitbaggeren in de afgelopen jaren. Ook de aanleg van de A35 richtig Wierden heeft de grondwaterstand beïnvloed. Het Waterschap gaat nu de grondwaterstand rond de 'Natte Doorbraak' tijdelijk met 30 cm te verlagen door de stuw lager te zetten. In droge perioden kan deze dan weer omhoog. Dat het tegengaan van kwelwater een miljoenen euro’s kostende operatie wordt, staat al bij voorbaat vast. Door het baggeren is de leemlaag op de bodem van het kanaal beschadigd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina