Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-03-2013  

Openhouden bibliotheekfilialen kost te veel


Met de Ipad nieuwe leenboeken uitzoeken
 

ALMELO – ‘De aangekondigde bezuiniging voor de bibliotheek betekent definitief de sluiting van de filialen in de Schelfhorst en het Polman Stadion’, dat hield bibliotheekdirecteur Gert-Jan Sweep de gemeenteraad dinsdagavond voor. Om de filialen toch opn te kunnen houden, komt Sweep minder dan een euro per Almelose burger tekort, namelijk 60.000 euro.
Als de gemeenteraad dat bedrag niet alsnog schort, is sluiting dus aanstaande ondanks een aanbod van de stichting Stadion Almelo om water bij de wijn te doen om het filiaal mee te vehuizen naar een nieuw stadion. ‘Het is echt onmogelijk, we kunnen het niet betalen’, betoogde Sweep ten gehore van de raad.
Sluiting van de Schelfhorst betekent tevens dat de gemeente met de bezuiniging in eigen voet schiet, want de bibliotheek is de grootste huurder in De Schelf dat eigendom is van de gemeente.

< Bibliotheek-directeur Sweep wil wel de bezorgdienst voor ouderen en slecht ter been zijnde leden overeind houden middels de inzet van vrijwilligers. Deze komt dan met een Ipad aan de deur zodat ook nieuwe boeken kunnen worden uitgekozen. Ook kijkt Sweep nog naar de mogelijkheid om uitleen via scholen en het ziekenhuis te bieden.

Archief
Terug naar vorige pagina