Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-03-2013  

Petitie tegen schrappen subsidie wijkkranten

 

ALMELO – De gemeente staat opnieuw voor grote bezuinigingsoperaties. Ook de sport en dan vooral de buitensport dreigt opnieuw het kind van de rekening te worden. Maar ook op allerlei andere gebieden draait de gemeente de geldkraan steeds verder dicht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld besloten om per 2014 de geldkraan dicht te draaien voor de wijkkranten. Het alternatief ziet het college van B&W in informatievoorziening via wijkwebsites.
De redacties van de wijkkranten betreuren dat ten zeerste en zijn nu onder initiatief van Jorien Geerdink (wijkkrant De Schelf) een petitie gestart om dat besluit terug te draaien.
Of het allemaal helpt? Marcel Ensink nam het initiatief voor een petitie (De petitie is nog actief) tegen de bouw van een nieuw stadhuis met een financiële last van 58 miljoen euro. De bijna 2.000 ondersteuningsverklaringen bleken bij het college van B&W vorige weekgeen enkele indruk te maken gelet op het besluit toch te willen bouwen.

Dit zegt de initiatiefneemster van de petitie tegen het schrappen van subsidie voor de wijkkranten over haar initiatief:

In 2012 heeft de gemeente Almelo besloten om in 2014 de subsidie voor wijkkranten binnen de gemeente Almelo te schrappen. Wij als redactieleden van de wijkkranten in Almelo zijn van mening dat de raad geen weloverwogen beslissing heeft genomen en dat er nog eens opnieuw gekeken moet worden of deze “bezuiniging” bijdraagt aan de leefbaarheid, communicatie, informatie … e.d. in de wijken.
Om dit punt opnieuw op de agenda te krijgen van de gemeenteraad, zijn wij gezamenlijk een petitie gestart. We hebben minimaal 500 handtekeningen nodig.

Nog niet moedeloos? Dan kunt u kunt hier tekenen voor behoud van de wijkkranten.

Archief
Terug naar vorige pagina