Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-03-2013  

Ook Almelo doet mee aan NL Doet


Wethouder Johan Andela zeult met de afgezaagde takken
 

ALMELO – Op meerdere locaties waren vandaag vrijwilligers in touw tijdens de grootste vrijwilligers dag van het jaar NL Doet. Op het Twents Hippisch Centrum Almelo aan de Bosrand waren vrijwilligers van het ROC en De Sumpel aan de slag bij het opschonen van de houtwallen rondom het 2 ha grote wedstrijdterrein voor dressuur en springen. Het terrein werd toonbaar gemaakt voor de eerste wedstrijden van het buitenseizoen, dat begint op 30 maart a.s. met springwedstrijden voor pony’s en paarden in de klassen B t/m ZZ. Hier assisteerden ook de wethouders Johan Andela en Gerrit van Woudenbergh en zij sleurden heel wat takken richting de versnipperaar. ‘Dat is nog best lastig met al die bramenstruiken’, verzuchtte Andela. De beide heren zullen dus wel met enige schrammen zijn thuisgekomen.
Op het Twents Hippisch Centrum vindt jaarlijks ook de Almelose Ruiterdagen plaats. Dit jaar van 14 t/m 23 juni en de inschrijving begint op 1 april a.s. De Almelose Ruiterdagen is een der grootste hippische evenementen in Europa waar jaarlijks meer dan 2000 paarden en pony’s aan de start staan tijdens spring- en dressuurwedstrijden. Op 13 en 14 april a.s. is bovendien ook de nationale dressuurtop weer aan de Bosrand voor de internationale dressuurproeven. Het betreft dan tevens selectiewedstrijden voor het NK.

Andela en van Woudenbergh waren niet de enige collegeleden die vandaag actief waren. Zo toog burgemeester Jon Hermans naar het gebouw De Trekpleister van de lokale EHBO afdeling om de kwast ter hand te nemen bij het schilderen van het buitenwerk van het gebouw aan de Veldkamspweg.
Wethouder Anja Timmer assisteerde de scholieren van Csg Het Noordik aan de Catherine van Renneslaan bij het opschonen van het terrein.
Ook werd er door tal van vrijwilligers rondom wijkcentrum 't Dok en in het steegje bij het Wevershuisje heel wat arbeid verzet.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina