Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-03-2013  

Het Almelose stadhuis is maandag te klein


Foto: gemeente Almelo
 

ALMELO – Het wordt maandagavond een drukke bedoening op en rond het stadhuis. De gemeenteraad voert om 20.30 uur de laatste voorbereidende gesprekken over de voortgang van de bouw van een nieuw voetbalstadion.
Er bestond al een akkoord tussen de gemeente en de plannenmakers, maar Heracles Almelo voorzitter Jan Smit wil de spelregels aanpassen en meer ruimte voor detailhandel zodat de club gratis van het stadion gebruik kan maken en de lasten worden gedragen door de zakelijke huurders.

Die verruiming van het aantal m2 detailhandel stuit op verzet van de middenstand en de projectontwikkelaars in de binnenstad, dus Smit heeft extra steun gemobiliseerd middels de oproep aan supporters om de club massaal te steunen vanaf 18.00 uur en de arriverende raadsleden dat te laten weten met positieve spandoeken zoals Heracles dat op de eigen website omschrijft. Staf en spelers willen de manifestatie ook bijwonen.
Of die verruiming wordt toegestaan, wordt uiteindelijk besloten in de raadsvergadering van 26 maart a.s.

Een dag na de manifestatie neemt Heracles Almelo enige afstand van het ‘gedoe’ en gaan staf en spelers naar De Bonte Wever in Assen, het hotel, sport- en ontspanningscentrum van het Noorden dat eigendom is van Heracles Almelo voorzitter Jan Smit.

In februari 2011 was er ook al een manifestatie in en rond het stadhuis. Klik
hier voor die reportage. Ook Sport Studio presentator Tom Egbers pleitte destijds voor een nieuw stadion.

Archief
Terug naar vorige pagina