Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-03-2013  

Prima actie van Voedselbank Almelo bij PlusMarkt

 

ALMELO - De Voedselbank Almelo krijgt steeds meer te maken met verzoeken van gezinnen die in nood geraken. Vooral het langdurig zonder werk komen te zitten, doet zich langzamerhand voelen, waardoor gezinnen in nood geraken.
Met 20 vrijwilligers ging de Voedselbank Almelo daarom op zaterdag 16 maart bij de PLUSmarkten in Almelo posten zodat het winkelend publiek kon doneren met producten in natura die de Voedselbank Almelo dan weer verpakt in pakketten. Onder de 20 vrijwilligers een achttal scholieren in het kader van een maatschappelijke stage.
In totaal werden zaterdag bij de Almelose Plus Markten zo'n 150 kratten vol met etenswaren geschonken en daar zijn de initoiefnemers van de Voedselbank geweldig blij mee. De PlusMarkten schonken bovendien nog eens 150 rollen beschuit.

In elke Almelose PLUSmarkt staat ook deze week nog een informatiestandje met flyers van de Voedselbank. Op de flyers een lijstje van houdbare producten die de Voedselbank graag ziet als aanvulling op de pakketten.
De informatiestandjes blijven nog de hele week staan zodat ook nu nog gedoneerd kan worden.

Voedselbank Almelo is momenteel niet in staat om aan de vraag te voldoen en is deels afhankelijk geworden van de Voedselbank Deventer, van waaruit men twee keer per week aanvullende waren kan afhalen. Dat is meestal te eenzijdig zodat Voedselbank Almelo actie voert bij de PLUSmarkten om de te verdelen goederen te completeren.

Een eerdere dagactie bij de Albert Heijn aan de Rosa Luxemburgstraat was eveneens een succes en bracht 52 kratten met gevraagde producten op en AH lege schappen.
Over enkel maanden kan de Voedselbank ook weer producten uit de eigen moestuin toevoegen, maar dat is met deze winterse temperaturen nu nog niet mogelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina