Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-03-2013  

Royal TenCate op bezoek bij premier Rutte

 

DEN HAAG/ALMELO – Een van de veilingitems tijdens het gala van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen A.L.S. op 1 februari jl. was een bezoek aan premier Mark Rutte in het Torentje en een rondleiding door de Trêveszaal, waar het kabinet normaliter vergadert.
Tijdens de veiling joeg veilingmeester Jan Smit het bedrag hoog op, want het item was zo gewild dat uiteindelijk twee bezoekjes aan de premier geregeld konden worden. Het gala werd een groot succes met een opbrengst van ruim 170.000 euro waarvan o.a. het onderzoek tegen progressieve spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) mede wordt bekostigd evenals speciale voorzieningen bij revalidatiecentrum ’t Roessing in Enschede. Eergisteren kreeg ook ‘paparazzo’Freek Buitenweg de beschikking over een aangepaste Renault Kangoo om zijn vervoer van en naar ’t Roessing te kunnen regelen.

CEO Ir. Loek de Vries van Koninklijke TenCate en drs. Frank Spaan, corporate director business development bij Koninklijke TenCate togen gisteren met ‘trucker’ Henk Bolk in zijn luxe Mercedes Viano naar Den Haag om premier Mark Rutte te bezoeken, waar uiteraard de economie gesprek van onderwerp was.
Het Almelose beursgenoteerde Koninklijke TenCate is een pregnante speler in de defensie-industrie met o.a. de productie van beschermende kleding en bijzondere lichtgewicht bepantsering van voertuigen. Daarnaast is de onderneming marktleider in kunstgrasvelden voor sportvelden.
Het bezoek aan de premier werd voorafgegaan door een lunch in perscentrum Nieuwspoort.

Het tweede bezoek aan de premier dat werd geveild tijdens het gala, zal transportondernemer Henk Bolk uitvoeren op 18 april a.s. met als passagier zorg-ondernemer Jan Torny.

Fotoreportage: Henk Bolk

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina