Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-03-2013  

Urban Interest vol in de aanval met City-stadion


Ook het rijksmonument 'Het Officiershuis' aan de Wierdensestraat is hier dor Urban Interest 'weggepoetst'.
 

ALMELO – De Haagse projectontwikkelaar gaat vol in de aanval met een ontwerp voor een nieuw voetbalstadion aan de markt in het centrum van Almelo. Het college van B&W werd dinsdag bijgepraat, zo gaf wethouder van Marle toe tijdens de raadsvergadering en de gemeente gaat onderzoeken of het kan. Wat dat kost kon van Marle op voorhand niet zeggen antwoordde hij op vragen van raadslid Jan Veenstra (CU), maar gekeken wordt of ook de ontsluiting en bereikbaarheid mogelijk is. Wethouder van Woudenbergh gaf aan dat het een plan van Urban Interest is en niet van de gemeente. Ook de bereikbaarheid en het parkeren moet passen en dat wordt nu door de gemeente bekeken of het überhaupt mogelijk is. Raadslid Stork (ALA) noemde het te zot voor woorden dat de gemeente daar geld aan besteed.

Volgens Urban Interest directeur Remco Klomp past het allemaal precies maar dan moet C&A, de Passage, ING, Rabobank, het officiershuis aan de Wierdensestraat en dergelijke wijken. Ook moet afscheid worden genomen van de gedachte dat het kanaal wordt verlengd richting de markt. Het stadion moet 15.000 toeschouwers kunnen herbergen en in de tribuneschil komen allemaal winkels waarbij het looppad tussen het speelveld en de tribunes openbaar is tijdens winkeltijden. Winkelend publiek kan dan ook de trainingen bekijken volgens de ideeën van Klomp, die hij toelichtte in Tc Tubantia.
Klomp heeft de belangen van Urban Interest te verdedigen als grote speler rondom de markt met eigendommen zoals o.a. het oude V&D gebouw, De Galerij en Scheer & Foppe. In een eerder stadium dreigde Klomp geen cent meer in de binnenstad te steken als de wildgroei van detailhandel in de periferie zoals Almelo Nouveau en een nieuw voetbalstadion aan de Weezebeeksingel doorgaan. Ook woningstichting Beter Wonen liet dergelijke geluiden horen. In de nieuwe plannen van Urban Interest past ook geen nieuw stadhuis op de locatie Fortezza. Daar moet volgens Klomp een parkeeraccommodatie van 2000 auto’s gerealiseerd worden en onder het stadion 800 parkeerplaatsen.

Het verzet van Urban Interest is breder dan een nieuw stadionplan in het stadshart. De ontwikkelaar maakte tevens een plan voor uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum De Gors in het Windmolenbroek. Vooral de uitbreiding is daarbij van belang, omdat de ontwikkelaar daarmee een claim legt op de extra meters van het teloor gegane plan van een nieuw winkelcentrum aan de Soeteman. Die 3000 m2 wil het college van B&W gebruiken als uitbreiding van detailhandel in een nieuw voetbalstadion aan de Weezebeeksingel. Urban Interest wil die meters aan De Gors benutten.
Of Klomp in zijn opzet slaagt?

Het lijkt in ieder geval zeker dat met de inzet van Urban Interest een nieuw voetbalstadion met meer detailhandel dan was overeengekomen aan de Weezebeeksingel de nodige bezwaren zal uitlokken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina