Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-03-2013  

Metselaars Pius X College naar KNB wedstrijd

 

Het Pius X College uit Almelo behoort met een slagingspercentage van 100% sinds de zomer van vorig jaar tot de beste drie VMBO opleidingen van heel noord Nederland. De kwaliteit van de opleiding manifesteert zich ook op grote wedstrijden. Daar excelleren Pius X College leerlingen vaak. Bijna iedere VMBO bouwwedstrijd van het afgelopen decennium kende een of meerdere winnaars van het Pius X en ook bij de Skills Talents gooien Pius X College leerlingen steevast hoge ogen.

Nu hebben docent metselen Simon Damink en drie getalenteerde vierdejaars leerlingen hun zinnen gezet op de grote eindronde van de KNB metselwedstrijden die later dit jaar in Oldenzaal worden gehouden. Maar dan moet nog wel ´even´ de voorronde in Enschede worden gewonnen. Voor de wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Baksteen industrie in Enschede is de opdracht bekend. De deelnemers moeten een muur in half steensverband met schuine rollaag en kleine, uitstekende figuur metselen. Dat is niet een willekeurige opdracht, want in de finale metselen alle finalisten samen een muziekkoepel in Oldenzaal. Het muurtje is daarvan een belangrijk onderdeel.
Voor Bradley, Jonathan en Rowdy is meedoen een primeur, want ze hebben geen wedstrijdervaring. ´Alleen een voetbalwedstrijd´, grapt Bradley. Overigens is hij als enige verzekerd van een startbewijs voor de voorronde. Rowdy is eerste reserve en hij komt alleen in actie als de zieke Jonathan niet op tijd hersteld is voor de wedstrijd.

Foto: Bradley en Rowdy krijgen aanwijzingen van hun docent Simon Damink. Er is hard getraind, want de heren willen beiden door naar de finalewedstrijd later dit jaar in Oldenzaal.

Archief
Terug naar vorige pagina