Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-03-2013  

Samenwerken in Twente levert geld op

 

ALMELO – Volgens burgemeester Mervyn Stegers van Tubbergen levert samenwerken in Twente miljoenen euro’s besparing op. Als voorbeeld noemde hij de samenwerking met Almelo betreffende sociale zaken en de personeelsuitwisseling met Dinkelland. Volgens Stegers heeft dat de gemeente Tubbergen een besparing opgeleverd van 3,2 miljoen euro in 2012.
Het samenvoegen van alle Twentse gemeenten tot één gemeente noemde Stegers in het discussieprogramma Rumoer een brug te ver, omdat de bevolking dan de hakken in het zand zet. ‘Toch is men wel Twent als het gaat om bijvoorbeeld Heracles en FC Twente’, zei Stegers die zelf voorzitter is van de Mixed Hockey Club Almelo en dus als privépersoon wel over de gemeentegrens kijkt.

De Almelose burgemeester Jon Hermans ziet daarentegen geen probleem om te komen tot één Twentse gemeente. Zij reageerde vorig jaar in positieve zin op de suggestie van de Enschedese burgemeester Peter Den Oudsten. De gemeente Almelo werkt al op meerdere gebieden samen binnen de Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal en neemt ook deel aan het gevormde belastingkantoor Twentse gemeenten waarin een aantal Twentse gemeenten samenwerken.

Hermans was in Rumoer te gast om aan te kondigen dat zij graag in gesprek gaat met ontevreden burgers. Haar stuit vooral de negatieve reacties van mensen op internetfora tegen de borst, zoals onlangs toen een ambtenaar gewond raakte omdat een verwarde man in het stadhuis de willekeurig uitgekozen ambtenaar met een hamer bewerkte.

Publicist Nirvi Mes (o.a. De Roskam) twitterde dat dit een moedig besluit is maar merkte tevens op dat ze het dan in de komende tijd erg druk zal krijgen.

Rumoer wordt in zijn geheel herhaald uitgezonden op zondag om 17.00 uur op AAFM.


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina