Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-03-2013  

Koopmans/van Eesteren bouwen nieuwe stadhuis

 

ALMELO - Koopmans Bouw te Enschede, Apeldoorn, Deventer en Harbrinkhoek (Groothuis Wonen) en J.P. van Eesteren B.V. met vestigingen in Barendrecht, Amsterdam en Bunnik vormen de bouwcombinatie die het goedkoopst hebben ingeschreven voor de bouw van een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ. Beide bouwconcerns behoren tot de samenwerkende TBI Groep. Van Eesteren is bijvoorbeeld ook betrokken bij de bouw van het nieuwe bestuurscentrum van Rabobank in Utrecht, de nieuwbouw voor Europol in Den Haag, de woon/werktoren Red Apple in Rotterdam en de restauratie van het hoofdgebouw van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het bedrag waarvoor is ingeschreven maakt het Almelose college van B&W nog niet bekend, omdat voorbehoud is gemaakt t.a.v. de definitieve wijziging van het bestemmingsplan en het groene licht door de gemeenteraad. Wel zou het bedrag rond de 10 procent lager uitvallen dan door de gemeente is begroot.
Tot de afvallers behoren in respectievelijke volgorde: de combinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo BV en Goossen Te Pas Bouw BV, BAM Utiliteitsbouw BV, Züblin Nederland BV en de combinatie Hegeman Plus BV - Besix.

Dinsdagavond werd in beslotenheid vergaderd, maar voor zover nu bekend, is de naam van de bouwcombinatie daar niet gevallen.

Het ontwerp van het nieuwe stadhuis is van de uit Almelo afkomstige architect Vincent van der Meulen, associate partner bij Kraaijvanger Rotterdam. Van der Meulen werd in 2012 nog door Europe 40 under 40 verkozen tot één van de belangrijkste opkomende architecten van Europa. Het laureaat wordt jaarlijks toegekend door het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design aan de 40 meest veelbelovende Europese ontwerpers. De jury van Europe 40 under 40 bestond uit een panel van vooraanstaande architecten, ontwikkelaars, journalisten, docenten en critici.

Kijk hier voor meer foto's nieuwe stadhuis Almelo

Lees ook:
'Petitie tegen stadhuis verdwijnt in de lade'

Archief
Terug naar vorige pagina