Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-03-2013  

Rietmavo wordt zorghuisvesting


Na een aantal kraken, wordt nu de Rietmavo anti-kraak bewoond
 

ALMELO – Na jaren van stilstand in de ontwikkeling van de voormalige Rietmavo aan de Violierstraat, is dan eindelijk de kogel door de kerk. Eigenaar woningstichting Beter Wonen gaat de Rietmavo her-ontwikkelen tot locatie voor zorg-gerelateerd wonen i.s.m. zorgaanbieders waaronder Zorgaccent. Al in mei wordt daarvoor de achterliggende sportzaal gesloopt, maar Beter Wonen wil de nieuwe ontwikkeling en vooral de inrichting van het terrein rondom wel eerst bespreken met de direct omliggende buurtbewoners en heeft daarom een klankbordgroep ingesteld, waar zich de eerste omwonenden al voor hebben gemeld.
De verbouwing van de Rietmavo tot 22 betaalbare appartementen - met huurtoeslag - van 85m2 staat onder toezicht van de Overijsselse stichting Het Oversticht omdat het qua buitenkant een monumentaal pand betreft. Daarom werd ook gekozen voor DAAD-architecten uit het Drentse Beilen, die in het ontwerp rekening houdt met het behoudt van de gevel en de vele bijzondere elementen.

De Rietmavo wordt de tweede zorg-gerelateerde huisvesting langs de Violierstraat-Berkelstraat. Het eerste betreft De Koppel aan de Brouwerijstraat, de tweede wordt de Rietmavo en de derde wordt de locatie Berkelstraat waar de voormalige Coca Colafabriek (Voskamp Bouwtechnische Groothandel en Outlet Store) plaats gaat maken voor eveneens zorg-gerelateerd wonen in complete nieuwbouw.

Lees ook:
26-09-2011: ‘Hoe zit het met de ontwikkeling van de Rietmavo?
24-09-2008: ’25 seniorenwoningen in voormalige Rietmavo

 

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina