Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-02-2013  

Kuik kiest voor activiteiten in De Schöppe


Stichting Aveleijn blijft wel huren in Dienstencentrum De Riet.
 

ALMELO – Wethouder Mieke Kuik-Verweg vindt het belang van het behoud van de activiteiten voor ouderen belangrijker dan de locatie Dienstencentrum De Riet. Kuik zegt dit in Tc Tubantia van vandaag.
‘Het is of de activiteiten of het openhouden van het Dienstencentrum. Maar dan heb je een gebouw zonder activiteiten, want er moet bezuinigd worden’, citeren wij uit het artikel.
Kuik geraakte in tweestrijd met o.a. oud- PvdA voorzitter Hendry Bosch en de vrijwilligers in het Dienstencentrum De Riet over de verplaatsing van de activiteiten naar wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat en naar andere wijkcentra.
Wethouder Kuik dicteerde min of meer deze oplossing aan SCOOP Welzijn die als overkoepelend organiserend orgaan flink wordt gekort met het inleveren van 300.000 euro. In de deal is ook overeengekomen dat het Trefpunt Elisabeth aan de Hofkampstraat dicht gaat.
Tegelijkertijd worden ook alle wijkcentra – m.u.v. ’t Dok in de Noordelijke binnenstad - verpacht aan Accres Apeldoorn BV, een dochterbedrijf van de gemeente Apeldoorn.
Accress gaat de wijkcentra exploiteren en moet dus geld verdienen via concentratie van activiteiten en heeft bovendien een volledige horeca- en omgevingsvergunning aangevraagd waardoor ook commercieel kan worden verhuurd. Daarbij komt de vraag naar voren of meer a-commerciële activiteiten wel opwegen tegen commerciële verhuur als bruiloften en partijen.
Kuik is er nog niet, want er is ook nog een juridisch conflict met het bestuur van wijkcentrum t‘ Veurbrook dat door Kuik als oud vuil aan de kant wordt gezet en ook tegen de aanvraag van een commerciële horecavergunning voor wijkcentra dreigt verzet.
De werkgroep met coördinator Hendry Bosch gaat vandaag nog in gesprek met Kuik, maar gelet op haar reactie in Tc Tubantia lijkt dat heilloos.

Lees ook:
Ook WMO-Adviesraad kiest voor De Riet
Commotie om verkassen ouderenactiviteiten
College draait subsidiekraan ´t Veurbrook dicht
 

Archief
Terug naar vorige pagina