Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-02-2013  

Politieman krijgt klappen van 18-jarige


Soms lukt het niet alleen en is assist nodig.
(archieffoto)
 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans maakte gisteren via een Tweet wereldkundig dat een politieman was mishandeld en verkondigde haar mening dat je van hulpverleners af moet blijven. RTV Oost ‘pikte’ de Tweet op en berichtte over de Tweet met de bijoeging dat details nog niet bekend waren.
Dat leverde de redactie van RTV Oost een ‘bult’ werk op vanwege de ongenuanceerde en platte reacties zodat 35 reacties werden gecensureerd.

Wat was er aan de hand? Een 18-jarige ‘beschonken’ jongeman had zich met drie leeftijdsgenoten, die ook teveel aan Bachus geofferd hadden, aan de Doniastate misdragen en werd door een agent per fiets achtervolgd. In de Cato Elderinklaan had de jongeling zich onder een bestelbus verstopt waar hij werd gesignaleerd. Hij weigerde er onderuit te komen en de sjorrende agent kreeg hem er niet zomaar onderuit. De hulpverlener was dus een handhaver die de nodige klappen meekreeg bij zijn poging te handhaven. Een vrouwelijke collega-handhaver werd bespuugd en in dronkenmanstaal met de dood bedreigd. De jongeling kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen en naar het arrestantenkwartier in Borne worden afgevoerd. Uiteindelijk zal de politierechter wel een gepaste straf bedenken.

Redactie commentaar:
Burgemeester Hermans zal in het vervolg Tweeten dat je altijd met je ‘poten’ van anderen (iedereen) moet afblijven, althans ze Tweette AlmeloNieuws terug dat ze het eens was met onze Tweet dat je met de handen van iedereen moet afblijven. Nog beter is, dat ze wacht tot het persbericht van de politie is geopenbaard. Dat voorkomt veel ongenuanceerde reacties op de site van RTV Oost die niet zijn gebaseerd op feiten.
Almelo stond dus even weer ongenuanceerd negatief in beeld. Zou een Tweetverbod voor bestuurders iets zijn?

Archief
Terug naar vorige pagina