Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-12-2012  

Ondernemers doneren voor armoedebestrijding

 

ALMELO – Steeds meer Almelose gezinnen verkeren in armoedige situaties merken de vrijwilligersorganisaties Voedselbank Almelo en de Boodschappenmand aan de stijgende vraag om hulp. Zij helpen gezinnen in een financieel moeilijke situatie een bepaalde termijn met het geven van voedselhulp om hen te helpen. Nomen Nescio deed dat deze week met het uitdelen van kerstpakketten maar de Voedselbank Almelo en de Boodschappenmand doen dat met behulp van vrijwilligers het hele jaar door dankzij de steun van particulieren en bedrijven met giften in geld en natura.

Het Regionaal Ondernemers Contact (ROC B2b), onder voorzitterschap van Hans Hammink, onderkende de problematiek en heeft zowel de Voedselbank en de Boodschappenmand nu met elk een gift van 1500 euro verrast omdat in de kerstperiode wel wat extra’s gebruikt kan worden in gezinnen waar het structureel moeilijk is om het hoofd boven water te houden.

De ondernemersvereniging ROC B2b, met 150 leden in Twente, steunt al jaren maatschappelijke, sociale en sportieve instellingen en evenementen.

Archief
Terug naar vorige pagina