Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-12-2012  

Streep door winkelcentrum De Soeteman

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Multi Vastgoed zet een streep door het plan voor een nieuw winkelcentrum aan de Soeteman in de wijk Windmolenbroek, meldt Tc Tubantia. Lees verder…
 
Tegen het plan bestond ook weerstand in de wijk, omdat weer een stuk groen verloren zou gaan en ook de naastgelegen boerderij zou sneuvelen. Bovendien vreesden de onderenemers in winkelcentrum De Gors in een sterfhuisconstructie te komen omdat de plannenmakers alleen individueel met hen wilden onderhandelen en zij aan de Soeteman alleen zouden kunnen huren.
Juridisch adviesbureau JEEJAR bemoeide zich ook met de gang van zaken en ontdekte dat de gemeente Almelo financieel fors moest bijdragen om een nieuw winkelcentrum aan de Soeteman te kunnen realiseren. De gemeente zit echter op zwart zaad en bovendien kon wel eens sprake zijn van ongeoorloofde overheidssteun. In ieder geval werd er geheimzinnig gedaan. Reden wellicht dat ook AH na de formele overname van C1000 in De Gors niet weer zit te springen op nieuwe investeringen in het voorgenomen plan van Multi Vastgoed aan de Soeteman.
Voor winkelcentrum De Gors ligt nog een kant en klaar renovatieplan in de la. Een plan waar betrokken winkeliers, de vastgoedeigenaren en woningstichting Beter Wonen al eerder overeenstemming hadden bereikt met de gemeente. Toenmalig wethouder Anthon Sjoers (CDA) liet die overeenkomst stuk lopen, door nadien met Multi Vastgoed in zee te gaan.


Lees hier de wijkkrant over het gecancelde plan Soeteman

Archief
Terug naar vorige pagina