Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-10-2012  

Löwik Installatietechniek sluit ESF traject af


Het winnende team, bestaande uit Ramon Wolfkamp, Klaas Smit, Fons Nijland, René Smits, Bennie Grob, Niels Hommersom, Alfred Doldersum en Herald ter Groot
 

ALMELO – Löwik Installatietechniek te Almelo heeft donderdag jl. tijdens een bijeenkomst in de businessruimte van het Polmanstadion een ESF-project afgesloten waarbij alle werknemers actief waren betrokken.

Dit project is vanuit het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid in het leven geroepen door het verstrekken van een subsidie welke valt onder de ESF regeling. Deze ESF regeling biedt subsidie aan werkgevers die werkprocessen en werkomstandigheden slimmer organiseren om effectiever te werken.

De titel welke het project heeft meegekregen is “Sterk, Professioneel en ondernemend. Nu en in de toekomst” .
Voor een installatiebedrijf met een omvang als dat van Löwik Installatietechniek, 110 medewerkers, een unieke kans om aan deel te nemen. Met dit project wil Löwik Installatietechniek werken aan een cultuurverandering binnen de organisatie. Doelstelling is een verbeteringsproces doorvoeren waarbij het denken, werken en communiceren van medewerkers en management positief wordt beïnvloed. Gedurende driekwart jaar zijn alle medewerkers én het management getraind en gecoacht op vooraf vastgestelde vaardigheden, alles te maken met communicatie binnen en buiten het bedrijf. De rol van trainer en externe coach is verzorgd door BGJH Business Coaching Result te Agelo, een bureau welke gericht is (technische) ondernemingen te begeleiden in communicatietrajecten.

<< Tijdens de grote finale van dit traject in het Polmanstadion te Almelo hebben alle medewerkers in teamsamenstelling presentaties laten zien over hun zienswijze op de markt, klantgerichtheid en communicatie. Vanuit deze 11 teams is er 1 team door het Management (hun coaches) uitgeroepen als beste idee van Löwik voor het komend jaar. Het winnende team, bestaande uit Ramon Wolfkamp, Klaas Smit, Fons Nijland, René Smits, Bennie Grob, Niels Hommersom, Alfred Doldersum en Herald ter Groot is hiervoor onderscheiden met de Löwik Award. Overigens zullen alle ideeën van de overige teams ook bewaard blijven en bekeken zal worden of deze in de toekomst worden ingezet.

Met dit project en ESF-subsidie investeert Löwik niet alleen in de loopbaan van haar medewerkers maar ook in de kwaliteit en flexibiliteit van de organisatie. Die staat of valt met gemotiveerd en inzetbaar personeel. De voordelen van ESF spreken dan ook voor zich: winst voor onze medewerkers en winst voor de organisatie!

Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina