Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-10-2012  

Clubkampioenen APKV Het Oosten zijn toppers

 

ALMELO - De keurmeesters Willem Voskamp (hoenders), Bennie Kleine (sierduiven) en Peter Oude Groothuis (konijnen) waren zaterdag enthousiast over de fraaiste dieren op de fokkersdag van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten. Tijdens het evenement op het terrein van de Reisduif aan de Winkelsteeg in Almelo, werd gestreden op de clubkampioenschappen.

De winnende dieren kregen stuk voor stuk hoge predicaten. In de nabespreking gaven de keurmeesters blijk van hun bewondering, naast op- en aanmerkingen waarmee de fokkers hun voordeel kunnen doen.

Bij de konijnen was de prijs voor de fraaiste voedster voor een tan van jeugdlid Lianne Voortman uit Almelo, waarmee ze ook de beker in de wacht sleepte voor het beste dier van een jeugd. De tan scoorde het predicaat fraai met een totaal van 96 punten. Bij de rammen ging de titel naar een Belgische haas van Harald Asbreuk uit Albergen, eveneens het predicaat fraai met 96 punten.
Topfokker Henk Snijders uit Almelo had bij de sierduiven de fraaiste doffer ingestuurd, een Hollandse kropper. Plaatstgenoot Cor Veenvliet kreeg de prijs voor de fraaise duivin met een Oosterse meeuw.
Jan Asbreuk uit Albergen had het fraaiste grote hoen aangeleverd, een Maleier vechthoender. Bij de dwerghoenders was de concurrentie bijzonder groot. Ronald Jansen uit Almelo won bij de hanen met een Modern Engelse vechtkriel in de kleurslag patrijs, terwijl Almeloër Johnny Korte bij de hennen het fraaiste dier bleek te hebben met een sebright kriel in de kleurslag zilver zwartgezoomd.

Meer info: www.apkvhetoosten.nl

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina