Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-10-2012  

Ook PvdA Almelo start ombudsteam

 

ALMELO – Onder het bewind van voorzitter Hans Spekman slaat dePvdA weer de weg in richting de burger en dat wordt o.a. vorm gegeven door een telefonisch spreekuur van de Tweede kamer-fractie en het instellen van lokale PvdA-ombudsteams. Almelo is nummer 131 in de lijst en kamerlid Ruth Jacobi – die bekend staat om haar onverbloemd taalgebruik – kwam er voor naar Almelo om officieel de start in te luiden. De Friezin bezigde dan ook heldere taal “D’ran met de lippe”.
De bedoeling van de PvdA-ombudsteams is om ‘kleine problemen’ – zoals men dat in Den Haag noemt – als overlast, criminaliteit, juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting e.d. waar mensen mee te maken krijgen, vlot te trekken.

Of dat in Almelo gaat lukken? Fractievoorzitter Schuur betoogde onlangs dat vooral mensen op het goede spoor gezet worden naar instanties en personen die mensen kunnen bijstaan maar dat het niet in de bedoeling ligt dat raadsleden zelf allerlei problemen gaan oplossen.

Redactioneel commentaar:
Dat voorbeeld is bekend. Een PvdA-rapport over de ‘Poortaffaire’ aan de Haven NZ werd door toenmalig fractievoorzitter Bert Kozijn controversieel verklaard en diep in de la gestopt. De Provinciale Ombudsman heeft zijn niet lovende bevindingen over dit conflict inmiddels wel openbaar gemaakt en onthult dat een gemeenteambtenaar zeer kritisch was over zijn meerderen in deze onverkwikkelijke affaire. Dat rapport van de PvdA is echter ook nu nog steeds niet geopenbaard en dat zou wel moeten als de PvdA haar Almelose Ombudsteam serieus wil laten overkomen!


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina