Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-09-2012  

Provincie kort Almelo miljoenen voor binnenstad

 

ZWOLLE/ALMELO – De gemeente Almelo loopt miljoenen euro’s subsidie mis voor de aanleg van de Waterboulevard in de binnenstad. De provincie had een bijdrage toegezegd van bijna 14 miljoen euro voor de verlenging van het kanaal en het opknappen van de pleinen in de binnenstad, maar omdat de gemeente haar eigen bijdrage niet kan ophoesten, gaat het bedrag met 5 miljoen euro omlaag.
Vorige week nog had de gemeente gevraagd om een deel van de provinciale bijdrage te mogen investeren in het stationsgebied en het kanaal voorlopig niet verder aan te leggen dan tot de vijver bij restaurant Kreta. Tegen dat verzoek zegt Gedeputeerde Staten nu keihard nee en dat heeft alles te maken met de financiële situatie van de gemeente.

De provincie heeft aan 125 andere projecten in Overijssel 300 miljoen euro toegezegd uit de zogenoemde Essent-gelden. Deventer ontvangt zo'n 19 miljoen euro, Enschede 16 miljoen, Zwolle 15 miljoen, Hengelo 14 miljoen en Steenwijkerland 11 miljoen euro. Kleinere gemeenten zoals Staphorst, Wierden, Losser, Tubbergen en Haaksbergen krijgen van de provincie ongeveer 1 miljoen euro.

Archief
Terug naar vorige pagina