Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-09-2012  

Nationale Burendag in Almelo

 

ALMELO – Het is het weekend van Nationale Burendag. In tal van wijken en buurten pakken de buurtbewoners een project gezamenlijk aan om de buurt er fraaier uit te laten zien of de saamhorigheid te bevorderen.
Aan de Vijverhof werden placemats beschilderd, was er een workshop Cupcakes versieren en gewoon feest met koffie, thee en cake. Aan het Sumatraplein werd een mozaïekbank onthuld met het thema ‘Rupsje Nooigenoeg’. De bank werd emaakt o.l.v. kunstenares Ineke Pezie. Buurtcentrum ’t Dok schonk koffie en thee en Echte Bakker Lubbers zorgde voor de cake. Bij het Schalderoi en de Cityflat was er een burenbarbecue.
Woningstichting Beter Wonen nodigde alle huurders uit om op zeven locaties te komen koken en samen te eten onder het motto ‘Samen koken, samen eten is samen beter wonen’.
Vrijdag al hadden de medewerkers van de Rabobank Noord Twente hun 'Doedag' bij het Leger des Heils aan de Troelstralaan. Er werden ramen gelapt, onkruid gewied en geschoffeld en flink gesnoeid om het geheel weer en goed aanzien te geven. De bankfilialen bleven dicht, maar de helpdesk was gewoon bereikbaar.
Zaterdag volgde de rest van de buurt en werd door de bewoners menig straatje schoon geveegd om vervolgens rond luchtijd aan de gezamenlijke dis te gaan.

< Fotograaf Coen Mulder ging kijken in de Westeres waar de bewoners aan de Prins Hendrikstraat en de Wilhelminastraat de groenstroken aan een metamorfose onderwierpen.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina