Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-09-2012  

AZC Almelo gaat dicht in april 2013

 

DALFSEN/ALMELO – De brief van het Almelose college van B&W aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om het asielzoekerscentrum in Almelo open te houden, heeft niet mogen baten. Het college wees in de brief op het behoudt van de werkgelegenheid en het feit dat het asielzoekerscentrum in Almelo niet tot noemenswaardige problemen heeft geleidt in al die jaren van haar bestaan.
De sluiting van het AZC Almelo moet per 1 april 2013 haar beslag krijgen. Eerder al besloot COA Markelo, Apeldoorn en Vught te sluiten. Ook de AZC’s in Goes, 's Gravendeel en Sint Annaparochie gaan dicht. In totaal gaat het om 1650 opvangplekken, waarvan 380 in Almelo. Het AZC Schalkhaar krimpt van 550 naar 500 opvangplekken en dat kost één werknemer zijn baan.
In Almelo gaan 30 banen verloren en heeft het ook gevolgen voor het onderwijs. Voor de overtallige werknemers wordt getracht elders emplooi te vinden maar uiteindelijk kan het ontslag betekenen. Het personeel werd vandaag in Dalfsen ingelicht. Daarmee is de krimp van COA nog niet gedaan. In totaal moet het aantal opvangplekken met 5000 naar beneden vanwege het lagere aantal asielzoekers dat naar Nederland komt.

Archief
Terug naar vorige pagina