Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-09-2012  

Voetbalconvenant zonder Bianco Nero

 

ALMELO – Zondagmorgen voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo tegen NAC Breda werd door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld het voetbalconvenant gepresenteerd dat is afgesloten met Heracles Almelo, de supportersvereniging Hart voor Heracles en de zogenoemde ‘driehoek’ Openbaar Ministerie, Politie Twente en de gemeente Almelo.

Doel van het convenant is om de ‘randvoorwaarden’ rondom het betaald voetbal in Almelo vast te leggen waarbij ‘beheersregels’ de gang van zaken rondom de voetbalwedstrijden beheersbaar, veilig en gastvrij moeten houden en minder politie-inzet mogelijk moet maken.
Grote afwezige was een vertegenwoordiging van supportersvereniging Bianco Nero. Het bestuur toonde zich volgens burgemeester Hermans tijdens de voorgesprekken wel van goede wil, maar de achterban bleek teveel moeite te hebben met de nieuwe ‘gedragsregels’.
Burgemeester Jon Hermans vond dat jammer, maar betoogde dat zij voortdurend in gesprek is met Bianco Nero en verwacht dat deze zich op een later tijdstip alsnog zal conformeren. Ook voorzitter Jack Telgenkamp van Hart voor Heracles vindt het spijtig dat Bianco Nero zich niet aan de afspraken heeft verbonden en hoopt dat dit alsnog geschied.

Zo lang de ‘paupers’ - zoals men zichzelf deze geuzennaam heeft toegediend - dat niet doen, is er in feite geen allesomvattend convenant en zal Heracles Almelo, via haar richtlijnen als ‘huisheer’ in het Polmanstadion, moeten oordelen en handelen als onverhoopt opgeschreven gedragsregels worden genegeerd of met voeten worden getreden. Dit uitgangspunt bakent meteen het belang af van een gezamenlijk convenant dat ook Bianco Nero heeft om zich in verenigingsverband alsnog aan te sluiten. ‘Misstanden’ zal Heracles Almelo naar verwachting niet accepteren en dan kunnen de gevolgen groter zijn dan louter beoordeling van het individu (s) dat zich misdraagt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina