Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-08-2012  

Gebiedsverbod centrum voor lastige man

 

ALMELO - De burgemeester van Almelo heeft aan een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een gebiedverbod opgelegd. De man mag zich niet meer ophouden in een groot deel van het stadscentrum.
Uit politie-informatie blijkt dat de man regelmatig de orde verstoort in het centrum van de stad. Hij is meerdere malen aangesproken door de politie op zijn gedrag en heeft eerder een officiële waarschuwing en verschillende processen-verbaal ontvangen.
De man die nu het gebiedsverbod heeft gekregen, maakt deel uit van een groep mensen die structureel voor overlast zorgen in het centrum van Almelo. Hierbij gaat het om onder meer agressief gedrag, beledigingen, wildplassen, openbare dronkenschap, intimidatie en vernielingen. Meerdere mensen uit die groep hebben een waarschuwing gekregen dat ze bij een volgende overtreding een gebiedsverbod opgelegd krijgen.

Het is de eerste keer dat in Almelo een gebiedsverbod wordt opgelegd. De burgemeester doet dit op basis van de Gemeentewet en de Wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast die in 2010 in werking is getreden. Met de extra bevoegdheden uit deze wet kunnen burgemeesters en Officieren van Justitie veroorzakers van stelselmatige overlast strenger aanpakken, door bijvoorbeeld een gebiedsverbod, contactverbod en/of meldingsplicht op te leggen. Bij overtreding van het gebiedsverbod is er sprake van een misdrijf, en wordt betrokkene aangehouden.

Archief
Terug naar vorige pagina