Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-08-2012  

Aahoes wint, maar verliest toch in snackstrijd


De cafetaria in 't Aahoes kreeg onverwacht concurrentie naast de deur van een snackwagen, omdat er in het gemeentehuis weer eens niet werd nagedacht.
 

ALMELO/AADORP – Vorig jaar ontstond een heuse rel in Aadorp rond de standplaats van een snackwagen naast dorpshuis ’t Aahoes. Exploitant Quick zag namelijk opeens dat er twee dagen in de week concurrentie opdook door een snackwagen die op de naastgelegen parkeerplaats zijn stekkie innam, terwijl toch ook bij hem de kroket, frikandel speciaal en het patatje oorlog volop verkrijgbaar is. Onvriendelijkheden over en weer volgden en Quick deed ook zijn beklag bij de gemeente omdat hij financieel last had van deze onverwachte concurrentie. Na zijn beklag bleek dat de gemeente een standplaatsvergunning had verleend.
De commissie Onderzoek & Advies heeft nu uitgesproken dat die vergunning helemaal niet verleend had mogen worden omdat de regeling van standplaatsen niet in de APV was opgenomen. Bij een wijziging van de APV was dat nagelaten weer op te nemen. Het college van B&W negeert echter de uitspraak van de commissie en heeft nu alsnog een standplaatsvergunning verleend volgens de inmiddels gerepareerde APV. In het besluit heeft het college wel opgenomen dat de huidige standplaatshouder Tijhuis ook de laatste is die een standplaats krijgt op die plek.
„In een kleine gemeenschap als Aadorp moet je ondernemers elkaar niet laten plagen”, zegt wethouder Gerrit van Woudenbergh er over in TC Tubantia.
Vroeger was het de goede gewoonte bij de gemeente om eerst te bezien of een standplaatshouder een leemte opvulde. Dat is in Aadorp absoluut niet het geval. AlmeloNieuws.nl voorspelt een prijzenoorlog om aan deze ‘ondoordachte concurrentie-vergunning' een einde te maken.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina