Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-08-2012  

Profronde praat met Samuel Sanchez maar…

 

ALMELO – De organisatie van de Profronde van Almelo onderhandelt koortsachtig met de zaakwaarnemer van de Spanjaard Samuel Sanchez om deze voor de derde keer op rij aan de start te krijgen. In 2010 won Sanchez in Almelo en vorig jaar werd hij derde.

Of het lukt om de ‘pechvogel van het seizoen' te strikken is nog maar de vraag. Door een val tijdens de Tour de France kon hij de Olympische titel van Peking dit jaar niet in Londen verdedigen en gisteren kwam hij ten val in de Franse rittenkoers Poitou-Charantes. In Pleumartin viel de Euskartel-renner hard, waardoor hij moest opgeven en naar het plaatselijke ziekenhuis werd gebracht. Er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk maar dat bleek na onderzoek ongegrond. De Spanjaard moet wel de nodige rust in acht nemen en dat zou kunnen betekenen dat de Profronde van volgende week voor hem te vroeg komt.

Sanchez heeft ook zijn zinnen gezet op de Ronde van Lombardije en de Ronde van Peking en dan kan een rondje rond de kerk wel eens veel minder belangrijk worden. Het kan ook zijn dat een paar dagen rust voldoende verbetering brengt om toch maar naar Almelo af te reizen om opnieuw een gooi naar de overwinning te doen. Het antwoord zal eerdaags wel bekend zijn.

< Pechvogel Samuel Sanchez maakte opnieuw een zware val

Update:
De organisatie van de Profronde Almelo heeft vrijdagmiddag om 16.16 uur bevestigd dat de zaakwaarnemer van Samuel Sanchez heeft bericht dat de Spaanse renner niet aan de start kan verschijnen door zijn val en een weekje rust moet houden.
Wel probeert men nog een andere topper te strikken.

Archief
Terug naar vorige pagina