Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-08-2012  

Voedselbank naar Sint Egbertuskerk


Foto anno 1920
 

ALMELO – De Voedselbank Almelo verhuist naar de St. Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat, dat meldt het Onafhankelijk weekblad voor Twente, De Roskam. Volgens De Roskam heeft eigenaar woningstichting St. Joseph de al jaren leegstaande kerk voor dat doel aangeboden. Dt. Joseph restaureerde de koepel al enige jaren geleden en wilde de rest slopen om appartementen voor senioren te bouwen. Dat plan is in de huidige woningbouwmalaise onhaalbaar. St. Joseph was eerder ook al eens in onderhandeling met de Pinkstergemeente.
De Voedselbank Almelo zit dringend om ruimte verlegen omdat het per 1 september weg moet aan het Wethouder Van Dronkelaarplein. Eigenaar Plus Retail is namelijk in onderhandeling over de verkoop van de winkelruimtes in het pand. St. Joseph lijkt genegen het pand ter beschikking te stellen aan de Voedselbank. Volgens RTV Oost gaat de verhuizing al volgende week plaatsvinden en mag men zeker een jaar blijven.
De buurt is overigens ook al in rep en roer omdat de gemeente wil meewerken aan de vestiging van een dansschool met brede activiteiten in het vlakbij gelegen leegstaande pand van voorheen electro-installateur van Egdom. Die beoogde vestiging is in strijd met het conserverende karakter van het bestemmingsplan uit 2005. Een 40-tal omwonenden hebben een juridisch adviseur in de hand genomen om het Almelose college van B&W hierover aan de tand te voelen. Desnoods stapt men naar de Raad van State, zei een van de omwonenden hierover. Over de Voedselbank heeft de buurt zich nog geen oordeel gevormd.

Archief
Terug naar vorige pagina