Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-08-2012  

Nog even en de Talentenfabriek opent


Gelezen op tctubantia.nl

Mooi dat de Talentenfabriek er eindelijk komt. Uit goedingelichte bron heb ik alleen vernomen dat de Gemeente Almelo (eerst Wethouder Kuiper en nu wethouder van Wouderbergh) en de Muziekschool een professionele sponsor volledig hebben genegeerd. Deze sponsor heeft aangeboden een deel van de talentenfabriek in te richten met apparatuur. We hebben het dan over serieuze bedragen!

Kennelijk geeft men als Gemeente Almelo liever subsidie (en dus gemeenschapsgelden) uit! Hoe dom kun je zijn?

Plaatselijke Politiek wordt wakker en doe er wat aan........

robbert - 12-07-2012 | 14:19
 

ALMELO – De officiële opening van de Talentenfabriek staat gepland voor 4 oktober a.s. maar de eerste activiteiten starten in september. De Talentenfabriek in de voormalige machinefabriek Brugman aan de Kolthofsingel is het alternatief voor het stopzetten van het megaproject Poppodium Almelo aan de Haven NZ (foto links). In dat laatste plan zag destijds de gemeenteraad niets vanwege de mega-investering van meer dan 9 miljoen euro. Het ontwerp van architect Ben van Berkel ging in 2007 tot leedwezen van toenmalig wethouder Bert Kuiper (PvdA) de prullenbak in. Aan schadevergoedingen kon 2,5 euroton worden afgeboekt.
De beoogde provinciale subsidie van 453.000 euro mocht alsnog worden aangewend om de Talentenfabriek te ontwikkelen.
In het Brugmanpand zijn als voorzieningen gerealiseerd vijf oefenruimtes, een opnamestudio, dansruimte én een poppodium met ruimte voor 200 bezoekers. De Muziekschool van Twente krijgt de dagelijkse leiding en het contract daarvoor werd in juli jl. getekend.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina