Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-08-2012  

Tankink niet, Tjallingii wel in Profronde Almelo


Vorig jaar reed Tankink zelfs twee keer naar Almelo. De eerste keer een week te vroeg en op de dag van de Profronde was hij nipt op tijd ondanks de file. Met een gebroken pols zal hij deze keer ongetwijfeld in zijn woonplaats Reken (B) blijven.
 

ALMELO – Bram Tankink heeft gisteren bij een val tijdens een training achter de ‘brommer’ zijn pols gebroken. De uit Haaksbergen afkomstige Rabo-renner werd overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht waar gekeken wordt of de pols kan worden gezet of moet worden geopereerd.
Teamgenoot Maarten Tjallingii maakt tijdens de Profronde Almelo zijn rentree, nadat hij tijdens de Tour de France in de derde etappe ten val kwam en zijn heup brak. Niet-wetend stapte hij ondanks de pijn weer op om de etappe uit te rijden.
Wie wel al gecontracteerd zijn, zijn o.a. Lieuwe Westra, Johnny Hoogerland en Joost Posthuma. Bij het samenstellen van het rennersveld loopt de organisatie niet alleen tegen concurrentie aan van de Vuelta maar ook van de nieuwe tweedaagse wielerkoers Rotterdam-Antwerpen.
Reden voor de organisatie om naast de al geplande dameskoers met rensters als Kirsten Wild en Olympisch wegkampioene Marianne Vos ook in de herenronde jonge, getalenteerde belofterenners uit de regio te selecteren tijdens een aantal van tevoren aangewezen koersen. Hun deelname wordt als springplank gezien om met het koersen van toprenners kennis te maken.
De Profronde zal echter de Profronde niet zijn om zoals gebruikelijk in de laatste weken nog enige renners van naam te lanceren en bovendien is oud-topper Joop Zoetemelk aanwezig om de start op te vrolijken.
Als nieuw onderdeel is er ook een nieuwe koers onder de naam ‘De zoon/dochter van’. Dat wil zeggen dat getalenteerde kinderen van befaamde wielrenners in Almelo deel gaan nemen. Voor deze klasse zijn onder meer Boy Van Poppel, Mats Boeve, Niek Boom en Bas Stamsnijder uitgenodigd.
Naast het wielrennen uiteraard weer veel vertier met straatorkesten en optredens, zodat de duizenden toeschouwers zich tijdens dit stadsfeestje op vrijdag 31 augustus a.s. uitstekend kunnen vermaken.

Archief
Terug naar vorige pagina