Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-08-2012  

Mag het wel of niet, kanoën door de kano-goot?

 

ALMELO – Mag de kano-goot in het Lateraalkanaal bij de stuw onder de Ootmarsumsestraat nu wel of niet gebruikt worden? Begin augustus kwam waterschap Dinkel & Regge met een persbericht dat zwemmen bij de klepstuw levensgevaarlijk is, omdat deze bij hoge waterdruk automatisch openen waarbij grote snelheden ontstaan. Eerder dit jaar moest het waterschap aan de bovenstroomse kant de kade versterken met klei omdat deze werd onderspoeld.

Het waterschap heeft onlangs gesignaleerd dat de aanlegsteiger voor kanovaarders ook als speelobject dienst doet voor kinderen. Via de steiger wordt dan de wand van de kanogoot beklommen waarbij men soms ook aan de bovenstroomse kant te water raakt met alle voorheen geschreven risico’s van dien.

Om die risico’s uit te sluiten is de steiger afgezet met bouwhekken en werden aan beide zijden van het kanaal verbodsborden voor kano’s geplaatst. Dat laatste lijkt wat overtrokken omdat de kano-goot niet voor niets voor veel geld is aangelegd. Waarbij aangenomen kan worden dat deskundigen zich over het ontwerp van de stuw en de kano-goot hebben gebogen.
Voorlopig moet het waterschap daarop het antwoord schuldig blijven, omdat de persoon die van de hoed en de rand weet, met vakantie is.

De eveneens vakantievierende kanovaarders rest dus voorlopig niets anders dan hun kano’s al een stuk eerder uit het water te slepen en deze op de nek te nemen om een honderdtal meters verder achter de stuw weer te water te laten. Dan moet men wel uitkijken voor het verkeer op de Ootmarsumsestraat en de kano bij het oversteken niet over het hoofd zetten!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina