Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-08-2012  

Lidl naar pand Wissink Bornsestraat

 

ALMELO – Lidl opent een tweede vestiging binnen de stadsgrenzen in het pand Wissink aan de Bornsestraat, dat meldt AlmeloAnders.nl.
Volgens het bericht gaat de vestiging in oktober a.s. open. Daarmee lijkt een eind gekomen aan de regie-pogingen van de gemeente, die liever ziet dat AH zich vestigt op de hoek Violierstraat/Bornsestraat en ook wil dat de ontwikkeling van Almelo Nouveau op de hoek Bornsestraat/Nijreessingel doorgaat. Tegen de vestiging van AH is veel verzet van omwonenden die vrezen voor hevige verkeersoverlast vanwege de in- en uitritten dicht op de verkeersregelinstallaties.
Ook zit men niet te wachten op een P-plaats in de achtertuin. Mocht de gemeenteraad toch akkoord gaan, wordt de Bornsestraat een supermarktboulevard met een Plusmarkt, AH, Lidl en Emté in Almelo Nouveau.

Zoals bekend, komt in het voormalige pand JS-Team aan de Burgemeester Raveslootsingel een vestiging van Jumbo en gaat het naastgelegen Aldi verbouwen. Binnen enkele km afstand is er dan keuze uit opeens zes supermarkten. Van gemeentelijke regie lijkt dus geen sprake meer te zijn.

Lees ook: ‘Het spel rond het vestigen van supermarkten

(Pé Daalemmer en Rooie Rinus, het Groningse duo schreef al eens een liedje over de Lidl. Het werd al bijna 260.000 keer bekeken op YouTube)

Archief
Terug naar vorige pagina