Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-08-2012  

Lang leve de informatieborden!

 

ALMELO – Zo’n stadsplattegrond was vroeger toch makkelijk als je geen weg of steg wist in een vreemde stad. Tegenwoordig heeft men digitale informatie in de auto of telefoon om je weg te vinden, maar voor ouderen is dat vaak toch te modern.
Zij blijven aangewezen op de stadskaarten, maar of die tegenwoordig nog te vertrouwen zijn?
Dat soort dingen worden namelijk bij de uitgevers ook langs digitale weg geproduceerd waarbij de digitale bestanden van Google Earth en Tom Tom als basis dienen. Geen waarneming ter plekke en alles achter de computer en dan gaat het vaak mis.

< Op het station NS Almelo Centraal hangt namelijk een kaart die aangeeft dat jet staat op station NS Almelo De Riet. Maker Carto Studio in Amsterdam heeft op de kaart het station NS Almeo De Riet wel goed aangegeven, maar de kaart hangt dus op het verkeerde station.

Op de hoek van de Boddenstraat-Brugstraat staat ook een billboard met stadsplattegrond. Wie even om zich heen kijkt, ziet het prachtig gerenoveerde politiebureau en het stadhuis op steenworpafstand staan. Op de kaart echter een rode pijl die aangeeft dat het stadhuis aan de Sluiskade NZ ligt. We zijn benieuwd waar de volgende foutieve informatie wordt verstrekt!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina