Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-08-2012  

Bezwaar tegen fase I Waterrijk

 

ALMELO – Van het oorspronkelijke plan Waterrijk is al niet veel meer over en zijn de einddoelen flink bijgesteld. Wel wordt getracht over een langere periode het bijgestelde plan te realiseren, om te beginnen met fase I, de bouw van woningen tussen de Aadijk en de Schuilenburgsingel. De voormalige zandafgraving van Hondeborg is in dat plandeel opgenomen.
Toch zijn alle hindernissen nog niet genomen, want buurtbewoner Bonthuis heeft bezwaren ingediend tegen het plan. Die bezwaren werden door het college van B&W terzijde gelegd. Reden voor Bonthuis om naar de Raad van State te stappen. Op 8 augustus is de openbare zitting.

< Mocht dat voor de gemeente goed aflopen, lijken de problemen rondom de Aadijk echter nog niet voorbij. Hardnekkige geruchten gaan er namelijk rond dat Witzand Hout wil afzien van verplaatsing van de Sluiskade NZ naar de Aadijk en zich heroriënteert op het XL Businesspark bij Bornerbroek. Nadeel van dat idee is echter dat de grond feitelijk in erfpacht wordt uitgegeven, terwijl toch fors moet worden neergeteld.

Lees ook: ‘Witzand bouwt moderne nieuwe vestiging op bedrijventerrein Aadijk Noord

 

Archief
Terug naar vorige pagina