Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-01-2012  

Vrachtwagens rijden af en aan bij station


Ook de NOS kwam een kijkje nemen
 

ALMELO – Een deel van de scheepstransporten tussen Rotterdam en Twente gaat tijdelijk weer via het spoor naar Almelo. Eens per dag komt en gaat er een goederentrein met zeecontainers die in Almelo wordt beladen of gelost op het stationsemplacement dat al jaren niet meer in gebruik was.
Aanleiding is de defecte sluis in het Twentekanaal bij Eefde waar de ophanging van een 90.000 kg zware sluisdeur het begaf.
De schade voor Twentse bedrijven loopt daardoor in de miljoenen en om dat in te perken heeft de Container Terminal Twente (CTT) tijdelijk haar oude locatie in Almelo weer in gebruik genomen nadat de gemeente Almelo een gedoogbeschikking heeft afgegeven voor een half jaar. Verwacht wordt overigens dat er een zevental weken van de noodvoorziening gebruik moet worden gemaakt.
Minister-president Mark Rutte was twee weken geleden zelf bij CTT in Hengelo om zich op de hoogte te stellen en daarna ging het snel met de noodvoorziening.
Overigens maakte minister Schultz van Haegen eerder deze week een compensatieregeling bekend voor verladers en gestrande schippers op het Twentekanaal. Zij krijgen een voorschot op de schade en een claim wordt later definitief afgewikkeld.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina