Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-01-2012  

Drugsinval politie in VSO-school Veenelanden

 

ALMELO – Politie Twente heeft in de VSO-school Veenelanden aan de Vriezenveenseweg een inval gehouden met een drugshond om drugs bij leerlingen op te sporen. De Veenelanden is onderdeel van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (website) voor leerlingen van 12 tot en met 20 jaar met gedrags- en/of psychiatrische problemen.
Aanleiding voor de opmerkelijke actie was volgens de woordvoerster dat de politie weet dat door minderjarigen drugs worden gebruikt. ,,We hebben vervolgens zelf besloten dat te onderzoeken. Nee, dit is geen nieuw beleid. Er is ook niet om gevraagd door de school, de ouders of het gemeentebestuur”, zegt ze in TC Tubantia.
De politie-inval is wel met de schoolleiding afgestemd maar werd voor de leerlingen geheim gehouden.
Het resultaat was mager. “Bij drie leerlingen, twee jongens en een meisje in de leeftijd van 16 en 17 jaar, werd een kleine hoeveelheid weed gevonden. Enkele anderen jongeren hadden kennelijk onlangs gebruikt. ,,In dat geval slaat de hond ook aan”, zei de woordvoerster van de politie. Het bezit leidt niet tot vervolging.
De drugshond vond ook een zakje waar mogelijk andere drugs in hebben gezeten. De politie maakte via Twitter bekend dat er harddrugs waren aangetroffen, maar daarvoor is nog geen bewijs, erkent de woordvoerster die het bericht zelf de wereld in had gestuurd. ,,We weten niet waarvoor het zakje is gebruikt. Dat gaan we onderzoeken.”

Opmerkelijk is dat de politie via Twitter dergelijke berichten de wereld instuurt. De vraag is ook of er voldoende juridische grondslag is voor een dergelijke inval. In ieder geval zijn er zeer kritische reacties geplaatst op de website van TC Tubantia.
 

Archief
Terug naar vorige pagina