Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-01-2012  

Wubbo Ockels beschermheer KWF Almelo


Op de foto v.l.n.r. KWF-afdelingsvoorzitter Gerda Zanting-Boertien, bestuurslid Harrie Bijleveld, secretaris Harrie Lentfert en de nieuwe beschermheer Wubbo Ockels.
 

ALMELO – Neerlands eerste astronaut en geboren Almeloër Wubbo Ockels , is beschermheer geworden van KWF Kankerbestrijding, afdeling Almelo.
Ockels vindt het belangrijk dat de uitkomsten van de wetenschappelijke ontwikkelingen die op het gebied van kanker in Nederland worden gerealiseerd, dicht bij alle patiënten worden gebracht. De gelden die KWF Kankerbestrijding bijeen brengt moeten vooral daarvoor worden ingezet.
Daarnaast stelt Ockels dat we in Nederland nogal veel administratieve en bestuurlijke zaken bekostigen met gelden die dan niet gaan naar daar waar het echt om gaat, namelijk het zorgen voor minder voorkomen van kanker en zorgen voor betere kwaliteit van leven. KWF Kankerbestrijding is de partij die daarin een verschil zou kunnen maken. Ockels wil zich hiervoor inzetten.
Een aantal bestuursleden van KWF Kankerbestrijding afdeling Almelo is recentelijk naar de TU Delft geweest om de heer Ockels te ontmoeten en nader af te stemmen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina