Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-01-2012  

Rumoer over Topsportklimaat Almelo

 

ALMELO – Het wekelijkse discussieprogramma in de bibliotheek ging over het topsportklimaat in Almelo. Aanleiding natuurlijk de Topsporthal IISPA die volgens velen er dan wel staat maar verder publiekelijk weinig biedt.
Sportwethouder van Marle vindt dat oordeel veel te vroeg en volgens hem wordt er ook teveel naar de gemeente gekeken. Van Marle noemt het faciliteren de kerntaak van de gemeente en sportwereld en de samenleving kunnen volgens hem ook meer doen.

Tijdens de discussie werd door Henk Pieters van Topsport Overijssel gepleit om Almelose topsporters in te schakelen om Almelo in deze te promoten. Van Marle herinnerde er aan dat niet voor niets de stichting Topsport Almelo in het leven geroepen wordt om nieuwe initiatieven te ontplooien.
Het ontlokte Han Kuipers van de stichting Almelose Ruiterdagen de opmerking dat het bedrijfsleven best wil bijdragen aan evenementen als dat iets in positieve zin oplevert. Hij haalde het gemeentelijk evenementenonderzoek nog maar eens aan waaruit blijkt dat 10 Almelose Ruiterdagen de regio Almelo netto bijna 8 euroton aan extra bestedingen brengt door deelnemers en publiek vanuit het hele land.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina